Mikä on WebHotelli ja mitä sillä tekee? - Votvas

Mikä on WebHotelli ja mitä sillä tekee?

”Hotelli on paikka, joka tarjoaa lyhytaikaista majoitusta maksua vastaan.”
– Wikipedia

Webhotelli on nimensä mukaisesti hotelli, jonne majoitutaan. Wikipedian määritelmästä huolimatta webhotelliin majoitutaan kuitenkin pidemmäksi aikaa. Monesti jopa kymmeniksi vuosiksi. Mikäli webhotellin huone käy ahtaaksi yrityksen koon kasvaessa, voidaan huonekokoa kätevästi kasvattaa.

Webhotelli on paikka, missä majoittuvat sinun yrityksesi sähköpostit ja www-sivustot. Siellä ovat omat ohjelmat, jotka huolehtivat sinun sähköpostien vastaanottamisesta ja lähettämisestä sekä näyttävät internetsivustosi vierailijoille.

Webhotellia varten tarvitset verkkotunnuksen ja vahvasti suosittelen WordPressin asentamista www-sivustojen sisällönhallintaa varten. WordPressistä lisää tuolla alempana.

Mikä on verkkotunnus eli domain?

Verkkotunnus on yrityksesi webhotellin huoneen osoite.

Eli kun kerrot internet-selaimellesi ”haluan käydä votvas.fi nettisivuilla”, niin selain löytää osoitteen perusteella Votvaksen webhotellihuoneen ja pyytää siellä olevaa www-palvelinta näyttämään Votvaksen sivuston sisällön.

Samalla tavalla sähköpostiohjelmat osaavat lähettää postit oikeaan osoitteeseen, esim. jukka@votvas.fi. Eli sähköpostitkin kulkevat verkkotunnuksen perusteella.

Verkkotunnuksen valitset sinä!

Verkkotunnuksen valinnassa kannattaa käyttää harkintaa. Yleensä verkkotunnukseksi valitaan joko yrityksen tai tuotteen nimi, mutta se voi olla myös jotain ihan muuta.

Ja muista, että sinulla voi olla vaikka kuinka monta verkkotunnusta. Mikään laki tai asetus ei rajoita niiden määrää.

Joitain rajoituksia toki on, esim. varattua verkkotunnusta ei saa käyttöönsä, jos ei erikseen osta sitä sen omistajalta, rekisteröityjä yritysnimiä tai tuotemerkkejä ei saa ottaa omaksi, jne.

Lue viestintäviraston ohjeet .fi verkkotunnusten hankkimisesta ja lisää oma verkkotunnuksesi ostoskoriin ennen kuin muut ehtivät varata sen!

Mikä on WordPress?

WordPress on sisällönhallintajärjestelmä. Ja vieläpä ehkä paras sellainen. 29% internetin sivustoista on toteutettu WordPressillä.

Aikoinaan, kun haluttiin tehdä internet-sivut yritykselle, kirjoiteltiin HTML-koodia tekstinkäsittelyohjelmalla. Kun sivut olivat jossain vaiheessa valmiit, niin pieninkin muutos sivustoon vaati ohjelmistosuunnittelijan puhelinnumeron kaivamista ja hänen häiritsemistään. Tuo tapa on aikansa elänyt.

Jo reilun vuosikymmenen olemme saaneet nauttia alati kehittyvistä www-sivustojen sisällönhallintajärjestelmistä.

”Sisällönhallintajärjestelmä” -sanahirviö kertoo aika tarkkaan, mistä siinä on kysymys. WordPress on yksi tällainen järjestelmä, jolla pystyt itse lisäämään, poistamaan ja muokkaamaan internet-sivustojesi sisältöä suitsait sukkelaan.

Toki WordPressin käyttö täytyy opetella ennen kuin sitä pystyy täyspainoisesti käyttämään ja onneksi opetusmateriaalia on ATK-verkko pullollaan – esim. https://wpopas.fi/

Voit asentaa WordPress-sisällönhallintajärjestelmän napin painalluksella Votvaksen WebHotelliin. Maksutta.

Votvas on virallinen verkkotunnusvälittäjä

Votvas on valtuutettu .fi verkkotunnusten välittäjä.

Tilaa uutiskirje!

Votvas julkaisee uutiskirjeitä eri teemoista. Uutiskirjeidemme tilaajana saat ajankohtaista tietoa, uusia näkökulmia ja hyväksi havaittuja vinkkejä muun muassa verkkosivustoihin, verkkokauppoihin ja ohjelmistosuunnittelun ajankohtaisista teemoista.